09 oktober 2011

1000 dagar kvar till nästa val

I morgon måndag är det 1 000 dagar kvar till nästa tillfälle då svenska folket får möjlighet att styra sitt eget öde i ett allmänt demokratiskt val. Då går vi till val i 2014 års Europaparlamentsval. På allmän begäran publicerar jag Mätningarnas Mätning för samtliga 8 riksdagspartier och för VSMP vs CFPKDM under det dryga år som förflutit sedan riksdagsvalet 2014. På förekommen anledning har jag lottat (!) ordningen för vilken de olika partierna redovisas.

Diagrammen visar att vi knappast behöver hetsa upp oss alltför mycket över partiernas öde i väljaropinionen på väldigt väldigt länge. Det är ohyggligt långt kvar på innevarande mandatperiod. Mycket vatten kommer att hinna rinna under broarna innan väljarna finner anledning att på allvar uppdatera sina partipreferenser. Det ger tid för partierna att ägna sig åt sina kärnverksamheter: att utveckla nya idéer och ideologier som har relevans för svenska folkets livsvillkor, oro, drömmar och visioner under den senare hälften av 2010-talet.

Folkpartiet

 

Vänsterpartiet


 Socialdemokraterna
Miljöpartiet


Sverigedemokraterna
 

Kristdemokraterna


VSMP vs CFPKDM
 

Moderaterna


Centerpartiet


1 kommentar:

Lars sa...

Är det inte dags att uppdatera Mätningarnas Mätning så att du får bort den bisarra augusti-mätningen från Synovate, Henrik? I dag har dessutom Demoskop-mätningen kommit:

http://www.demoskop.se/?id=1623

Där vi får veta att:

"Socialdemokraterna går däremot framåt med 1,1 procentenheter till 5,9%."

;)

Vinnare av valtipset 2018

Nu är valtipset 2018 avgjort! Vinnaren av årets valtips i sex-månader-före-valet-klassen blev Alexander Jonsson med ett medelfel per parti s...